Klausimas
Pernai aš vietoj programos „Drauge 7.0 " isigijau programa „Žmona1.0". Pirmus menesius programa veike puikiai, taciau netrukus pastebejau nedideliu sutrikimu savo sistemoje. Mano megstamos programos pradejo strigti, o veliau ir visai nustojo veikti... Bandant paleisti mano megstamiausias programas, tokias kaip „Pokeris nakti 05.30", „Alaus baras 3" ir „Futbolas treciadieni 5.0", ekrane atsiranda klausimas: „Ar tikrai norite paleisti šia programa?". Atsakius i klausima „Yes" - stringa visos sistemos darbas. Taip pat anksciau be priekaištu veikusi mano
nauja, legaliai isigyta programa „Alga 2000" dabar veikia tik kaip demonstracine versija, apribodama priejima prie visu duomenu ir leisdama naudotis tik versijos „Alga 150" resursais. Ir tai dar ne viskas...
Programos lankstinuke nieko nebuvo minima ir apie procesa „Vaiku gamyba". Tai užima daug vietos ir kitu vertingu ištekliu. Juolab, kad programa „Žmona 1.0" pati isidiegia i kitas programas, perima ju kontrole ir resursus, automatiškai paleidžia man iki šiol nežinomas programas, tokias kaip „Uošviene 66.6" ir „Tvarka 24". Aš negaliu priversti „Žmonos 1.0" dirbti foniniu režimu ir tuo paciu metu džiaugtis megstamomis programomis. Aš galvojau grižti vel prie „Drauges 7.0", taciau nebegaliu iš savo sistemos pašalinti „Žmonos 1.0". Ar galetumete man padeti?
Iš anksto dekoju,
Jonas Jonaitis
Atsakymas
Gerbiamas p. Jonai, tai sena problema, su kuria susiduria dauguma vyru, paprastai - del pirminio nesusipratimo. Daugelis programa „Drauge 7.0" pakeicia programa „Žmona 1.0", manydami, kad „Žmona 1.0", kaip ir
„Drauge 7.0", yra TARNYBINE PASILINKSMINIMO programa. Deja, „Žmona 1.0" yra OPERACINE SISTEMA ir kureju parengta taip, kad dirbtu visur ir visada. Ištrinti „Žmona 1.0" ir sugrižti prie „Drauges 7.0" neimanoma, nes paslepti sistemos failai privers „Drauge 7.0" imituoti „Žmonos 1.0 " elgesi, tad jokios apciuopiamos naudos nebus. Ištrinti ar kaip kitaip pašalinti programa „Žmona 1.0" neimanoma. Yra bandžiusiu idiegti programa „Drauge 8.0" arba „Žmona 2.0 ", bet jie susidure su tokiomis pat problemomis, kaip ir anksciau (žr. dokumenta „Ispejimai: Alimentai", „Vaiku išlaikymas"). Mes rekomenduotume jums ir toliau naudoti programa „Žmona 1.0". Siulome perskaityti programos dokumentu skyreli „Pagrindines partneriu klaidos" (PPK). Ten sužinosite, kad jus turite prisiimti visa atsakomybe už klaidas ir problemas, nepriklausomai nuo ju priežasciu. Aišku, tokiu atveju geriausia pasirinkti komanda „C:/ATLEISK". Jokiu budu per dažnai nenaudokite klavišo ESC, nes jums teks vel naudoti komanda „C:/ATLEISK" tam, kad operacine sistema grižtu prie iprasto režimo. Sistema veiks normaliai tol, kol jus prisiimsite visa atsakomybe del PPK. „Žmona 1.0" yra išties puiki programa, taciau jai reikalinga GERA priežiura. Nupirkite papildomu programu, kurios pagerintu sistemos „Žmona 1.0" darba. Rekomenduotinos programos - „Geles 2.1" ir „Šokoladas 5.0". Stenkites nediegti programos „Sekretore su mini 3.3", nes programa „Žmona 1.0" su ja nesuderinama. Idiegus tokia programa galimi operacines sistemos gedimai.
Kiti sprendimo budai:
1. Idiegti programa „Meiluže 8.0", kuri dirba slaptu režimu.
2. Apriboti „Žmona 1.0" resursus, kad automatiškai sustabdytu „Žmona 1.0" plitima sistemoje.
3. Pagalbines programos „Bendradarbiai 5.0" padedami idiekite programa "Komandiruote 3.1".
Arba reikia daryti taip:
1. Jus galite isigyti operacines sistemos resursus kontroliuojanti programu paketa „Kumštis 2002 - All in One", i kuri ieina tokie paketai kaip:
1.1. Garso periferija tvarkanti programa „Tylek 0.0".
1.2. Pertraukimus kontroliuojantis paketas „Špyga 1.02".
1.3. Šalinantis nereikalingus „Žmonos 1.0 " blokus iš operatyvines atminties „Meiluže 13.0".
1.4. Šalinantis nereikalingus „Žmonos 1.0" blokus iš kietojo disko „Anyta 1.00 - Your Mama Edition".
1.5. Operacines sistemos klaidu ištaisymo „Service Pack 1"„Draugai 100".
2. Jei anksciau mineta programa jums nepades išspresti problemos, rekomenduoju antivirusine programa „Kalio cianidas 6.66". Prieš idiegdami gerai susipažinkite su licencija. _________________ VW Passat 97 1.9 TDI Mazda Mx-3 93 1.8 V6 sold
|