Sveiki
Kas žinot, kas nežinot, mano Miata iškeliavo į kitus namus
Nauji namai ne taip ir arti, Estijoje
Naujas šeimininkas labai fainas, maladec bičas, vis dar palaikom ryšį
Taigi po Miatos buvo sprendimas pirkti Mazda RX-8. Buvo nužiūrėtas labai geras variantas, su perrinktu varikliu už žmogišką kainą, tačiau prieš pat mano nosį tą automobilį "nukarosino", tad teko suktis iš padėties ir ieškoti kažkokio įdomesnio modelio. Vartant skelbimus užkliuvo pocket rocket'as Renault Clio Sport. Tokį aparatą turėtumėt žinot, nes mūsų gerbiamas prezidentas tokiu automobiliu gasdina kitus trasoje
Atradau visai nebrangiai, raudoną Renault Clio Sport Širvintose. Surinkau ekipažą ir išlekėme žiūrėti kaip ten viskas atrodo. Variklis dirba ok, aišku, kėbulo defektų yra, na, o, bet, tačiau, pasirodo čia yra FaceLift'as
Po Test Drive kažkaip net nekilo minčių neimti šito gėrio ir prašau, Clio mano rankose
Žinoma, automobilis nenaujas, tad reikėjo šį bei tą susitvarkyti
Kadangi šį automobilį pirkau su noru grįžti į aikštelę, tad visi "remontai" buvo daromi tikslingai
Padaryta:
Pakeisti stabdžių diskai (Brembo raižyti) ir kaladėlės (Ferodo);
Teko keisti abudu langų ploviklio siurblius (nepurškė ant lempų, o ant langų purškė vos vos);
Padarytas ratų suvedimas;
Nupirktos ir užmautos Federal 595 RS-R 195/50 padugnės;
Kadangi šie Clio su automatiniu kondicionieriu turi vieną ligą, teko ją šalinti labai nepatogiai, bet užtai pigiai - prireikė tik šlangos užspaudėjo, kad užspausti plastikinę lūžusią svirtelę
Na ir žinoma, reikėjo automobilį išbandyti
Iškeliavom su palaikymo komandą į Jurbarko rajoną, kur vyko "Įvežk sekundę" #2 etapas. FWD klasėje buvo 9 dalyviai, bendroje įskaitoje 39 (pradžioj buvo 40, bet vienas užlinko
). Kadangi su FWD paskutinį kartą lenktyniavau prieš 4 metus berods, tad nesitikėjau jokių gerų rezultatų. Važiavau atsargiai, savu tempu, kuris man buvo saugus ir nemedžiojau fyškių (viena fyškė +5sec. baudos), bei taikiau padaryti bazę (nepadaryta bazė +10sec. baudos).
Pirmu bandymu parodžiau 2.52s. laiką, antru kartu - 2.50s. Anot organizatoriaus - visai geras rezultatas
Bet, kai azartas paima, norėjosi išlipti iš tų 2.50 ir padaryti 2.4x laiką. Pavyko, galutinis rezultatas - 2.43sec. Buvau apakęs. Na, pasirodo tokio laiko pakako ir pavyko užlipti ant pakylos ir būti trečioje vietoje
Taigi viskas labai ok, patenkintas
Ir kas keisčiausia, nors čia kaip ir pusiau sport automobilis, tačiau visai smagus ir patogus kasdienai - Xenonai, automatinės šviesos, automatiniai valytuvai, klimatronikas ir dar keletas smagių žaisliukų
Tai va, kol kas tiek
SWAPPED 1.8 DOHC 103kW SOLD Mazda MX-3 1992 1.6 SOHC
TURBO ~100kW 0-100km/h ~7s "Žiogas".
SOLDMazda MX-3 1993-1994m. 1.6 SOHC 66kW "Mexas".
Sold